Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges anyaghányadok pontos megjelölésével, megismertet a sütés-főzés technikájával, útbaigazításokat nyújt az étrend összeállításának fontos munkájához és sok egyéb gyakorlati tanáccsal szolgál. De nemcsak a sütés-főzés mai ismereteit kívánjuk közkinccsé tenni, hanem egyúttal igyekszünk a jövő fejlődésének útját is megjelölni.
A jó konyha egyik titka a változatosság. Életszínvonalunk emelkedésével függ össze az egyre magasabb igények kielégítése. A dolgozó nemcsak egyszerűen éhségét akarja csillapítani, hanem a gondosan elkészített, ízletes ételekben, választékos és változatos étkezésekben örömet is talál. Ezért kaptak helyet e könyv lapjain a legegyszerűbb ételektől kezdve a legválogatottabb falatokig, a különleges nemzeti ételreceptekig a legjobb ételleírások. A konyha vagy a háztartás vezetőjétől függ, hogy idejét ügyesen beosztva, az anyagi lehetőségek keretei között, egyéni ízlésének megfelelően jó tápláló ételeket készítsen ellátottjai, szerettei számára.
Nem elegendő azonban, hogy jó ételeket készítsünk. Rendkívül fontos, hogy ízlésesen tálaljunk, mert a legfinomabb étel sem étvágygerjesztő, ha ízléstelenül tesszük az asztalra.
A magyar konyha hagyományai, kimeríthetetlennek tűnő változatossága, hazánk szerencsés adottságai, a bőségesen rendelkezésre álló állati és növényi eredetű tápanyagok mind megkönnyítik számunkra, hogy a sütés-főzés terén szépet és jót nyújtsunk. Ám a bőségnek nem szabad egyben pazarlást is jelenés mint az életnek úgyszólván valamennyi megnyilvánulásában, éppúgy konyhában is fordítsunk nagy gondot az ésszerű takarékosságra.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Szakácskönyv
Szerkesztő:
Kiadás:
Budapest, 1954
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
307 p.
Kötésmód:
félvászon
tartalom:
leírás:
Gerince élein a vászon kikopott.
Kötése meglazult, megtört.