Állandó dilemmánk, mi a csodát főzzünk? Hát főzzünk csodát! Miből? Tésztából!
A "konyha sztárja" jelzőt a tészták azért érdemelhették ki, mert könnyedén alkalmazkodnak minden fogáshoz, szinte korlátlanok felhasználási lehetőségeik, és nem utolsósorban, mindenki számára elérhetők. A finom tésztás ételek kielégítik az ínyencek igényeit is, a kiadós rakott tészták pedig elsősorban a gyerekes családokban számíthatnak sikerre. Egyetlen összejövetel büféasztala sem képzelhető el kiadós tésztás saláta nélkül. Egyszóval: a tészta és az élvezet összetartozó fogalmak. Kezdjük azzal, hogy átlapozzuk ezt a könyvet, hadd beszéljenek először a színpompás fotók! A hozzájuk tartozó egyszerű leírások alapján az ételek könnyen elkészíthetők, az elő- és elkészítési idő ismertetése pedig megkönnyíti a tervezést. Természetesen megadjuk az ételek joule kalóriaértékét, s az egyes tápanyagok, fehérjék, zsírok és szénhidrátok mennyiségét is.