A vadászat az ember ősi foglalkozása volt, s máig is nagy becsben áll. Megbecsülésében közrejátszik a nemes sport és – ettől elválaszthatatlanul – a természet iránti szeretet, s ehhez kapcsolódik a vadhús okozta gasztronómiai élvezet.
A vadhúsból igen változatos, ízletes és tápláló ételeket lehet készíteni. A vadhús konyhai értékét azonban azzal emelhetjük igazán, ha szakácsaink, háziasszonyaink kilépnek abból a bűvös körből, melyet számukra a vadhús elkészítésénél a „pörkölt” és a „vadas” jelent. Kellő ismerettel, egy kis érzékkel valóságos ételköltemények készíthetők fácánból, fogolyból, szarvasból, vaddisznóból és még az „agyoncsépelt” nyúlból is. Ehhez nyújt segítséget ez a kis könyvecske.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Tolnay Kálmán: Vadászételek
Kiadás:
Budapest, 1970
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Vadászat
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
30 p.
Kötésmód:
fűzött