˝Az emberiség konyhaművészete ott és akkor kezdődött, ahol és amikor az elejtett vad, a kifogott hal sütésének illatát először vitte szét a szél. A régészek jóvoltából tudjuk, hogy Mezopotámiában egy kőoszlopra írva, Hammurápi törvényei között, a növények széles választéka mellett - vadfajták, friss, sózott, füstölt és szárított halféleségek is szerepeltek a kor étlapján. A magyar étkezési tradíciókhoz is hozzátartoznak a vadhúsból, halból készült ételek, az erdőkben, s a folyópartokon található ehető növények - pl. gombák - és más táplálékok...˝
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Tolnai Kálmán: Vadhús- és halételek
Kiadás:
Budapest, 1983
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
380 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9633218764
tartalom:
leírás:
Gerince leszakadt, cellux tartja.