MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Színészmesterség mindenkinek

: Színészmesterség mindenkinek

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1999

Kiadó:

Tericum Kiadó

Kategóriák:

Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

251 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638453354

tartalom:

˝Lee Strasberg, a modern színjátszás egyik kiemelkedő egyénisége, továbbfejlesztette Sztanyiszlavszkij technikáit, és új alapokra helyezte a színész feladatait és munkáját. Ez a könyv összefoglalja Strasberg színészképző módszerét. A közérthető gyakorlati könyv kiváló segédeszköz színészpedagógusok, rendezők, drámapedagógusok, pszichológusok számára, és - ahogyan erre a címe is utal - nem csak azoknak szól, akik színészi pályára adták a fejüket. Mindenkinek szól. Mindenkinek, aki meg akarja tanulni, hogy az élete során megélt érzelmeket és fizikai érzeteket inúként lehet bármikor tudatosan újraélni és a felidézett érzeteket és érzelmeket bármikor tudatosan megszüntetni. Mindenkinek szól, aki kíváncsi arra, hogyan "működik" a színész, és aki szeretné a hétköznapi életben is hasznosítani a színészi technikákat, amelyek egyben nagyszerű személyiségfejlesztő eszközök is. A könyvben leírt érzelem- és érzet-felidéző gyakorlatok, valamint a koncentrációs, relaxációs és improvizációs technikák segítségével megtanulhatunk bánni az érzelmeinkkel. Lorrie Hullnak, aki éveken át Strasberg munkatársa volt az Actors Studioban, sikerült valóra váltania Strasberg régi álmát, így a szélesebb közönség is megismerheti és hasznosíthatja a módszert, amelynek szakmai hatékonyságát olyan művészek pályafutása igazolja, mint Marlon Brando, James Dean, Robert De Niro, Jane Fonda, Dustin Hoffman, Walter Matthau, Steve McQueen, Marilyn Monroe, Paul Newman, Jack Nicholson, A1 Pacino, Geraldine Page, Anthony Perkins, Sidney Poitier, Sydney Pollack, hogy a jól ismert nevekből csak néhányat említsünk.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!