MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A naumburgi donátorszobrok

: A naumburgi donátorszobrok

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Szobrászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Imago

Terjedelem:

143 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631328406

tartalom:

˝Willibald Sauerländer a klasszikus gótikus stílus szobrászattörténetének ma érvényes fejlődésképét szinte egymaga formálta meg. Különösen a XIII. század franciás jelenségei érdeklik (Bamberg, Münster, Naumburg). Ahhoz az 1950-es évek második felében feltűnt német művészettörténész-nemzedékhez tartozik, amely céljául tűzte ki, hogy leszámoljon a nagy-német nacionalizmussal. A Stauf császárok korát 1977-ben nagy kiállítás mutatta be, soha nem látott tömegek tolongtak termeikben; a kiállításhoz kapcsolódó konferencián, a nem minden rosszízű nosztalgiától mentes ünneplés közepette hideg zuhanyként hatott Sauerländernek a naumburgi alapítók figuráiról szóló referátuma, a híres sorozat recepciótörténetére vonatkozó szarkazmusával, de tudományos igényű objketivitásával is. A szórakoztató stílusban, szellemesen megírt tanulmány jól képviseli a jelen középkor-kutatásának módszereit, s természetesen a naumburgi stíluskritika kérdéseibe is bevezeti az olvasót.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!