MŰVÉSZET / Szobrászat kategória termékei
A szobrászat története

: A szobrászat története

Kiadás:

Budapest, 1909

Kiadó:

Nagel Ottó

Kategóriák:

Szobrászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Építő munkavezetők könyvtára

Terjedelem:

178 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A képzőművészetek helyet az építészet után az első helyet a szobrászat foglalja el; a két művészet sok helyütt összetalálkozik, mert művészi alkotásaik közül számos mind a kettőnek a körébe vág. A szobrászat alkotásai többfélék. A szobormű jellegét a teljesen szabad állás teszi s ezért az minden oldalról egyenlő hatással érvényesül. Állhat a szobormű egyetlen alakból, vagy alakok egész sorából, a mikor szoborcsoportnak nevezzük; de állhat csupán részletekből is, mint például a mellszobor. A domború mű csak egyik oldalról van szabadon és tulajdonképpen nem egyéb, mint sík, vagy hajlott lapból többé-kevésbé kiemelkedő szobrok sora, a melyeknek az alapból kiemelkedő magassága meg van rövidítve. A rövidülés mérve szerint megkülönböztetünk magas domború művet és lapos domború művet. A szobrászat művei - akár magukat a szobrokat, akár a domború műveket tekintsük is - a távlatos ábrázolást meg nem bírják. Azért, hogyha különböző távolságban lévő alakokat vagy tárgyakat ábrázol a szobrász, tökéletlen kisegítő eszközökhöz fordul. A szoborműnél a távolabb álló tárgyakat rendesen kisebbre készíti, a domború műnél pedig nemcsak kisebbre, hanem, laposabbra is mintázza azokat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!