GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
A marxi munkafelfogás

: A marxi munkafelfogás

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szociológiai tanulmányok

Terjedelem:

123 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A technikai forradalomban kibontakozó lehetőségek ugyanis - az emberi társadalom fejlődése szempontjából - korántsem problémamentesek vagy egyértelműen pozitívak. Éppen ezért a technikát alkalmazó emberi közösségektől, tehát végső soron a társadalmi viszonyoktól függ, hogy a valóban forradalmi ütemű műszaki fejlődés mennyiben lesz az emberi társadalom hasznára vagy kárára.
A technikai forradalom legfontosabb területe mármost a munkatevékenység, mivel onnan indul ki és ott nyer alkalmazást a legtöbb jelentős technikai-tudományos felfedezés. Ezért a technikai forradalommal kapcsolatos társadalom-tudományi kutatások is ekörül koncentrálódnak. A szocialista társadalomban pedig különös jelentőséggel bír az ilyen jellegű problémák vizsgálata, mert a termelőeszközök magántulajdonától mentes társadalmi viszonyok reális feltételeket teremtenek arra, hogy a technikai haladás által adott lehetőségeket - Marx kifejezésével szólva - "az emberi természetnek legmegfelelőbb" módon bontakoztassuk ki."
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!