MŰVÉSZET / Tánc kategória termékei
A körverbunk

A körverbunk

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Tánc Zene Néprajz Népművészet Hadtörténelem Kotta

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Népzene, néptánc, táncház

Terjedelem:

211 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633304814

tartalom:

˝A parasztságunk számára oly hosszú és keseves szenvedéseket jelentő verbuválásos katonáskodás történelmi korszaka nemcsak népköltészetünk lírai remekeinek sorát hozta létre, hanem nemzeti zene- és tánckultúránk első megtermékenyítő forrása is lett. A hazai és külföldi köztudatban elsőként a verbunkos vált nemzeti jegyeink erőteljes kifejezőjévé. Az új magyar táncstílus e népes családjában máig a rögtönzött egyéni formák uralkodnak ugyan, mégis inkább a látványos, egyöntetű csoportos katonatánc képe gyökerezett meg a köztudatban. Könyvünk célja, hogy részletes történeti, néprajzi és koreográfiai képet adjon a verbunktáncok közösségileg szabályozott, egyöntetű, csoportos formáiról, azaz a körverbunkokról, táji típusaikról. A verbunk a velünk szomszédos, hasonló történelmi sorsú népek hagyományainak is szerves része. Ezért a szlovákok és az erdélyi románok körverbunk táncaiba is bepillantást nyújtunk, hogy a néptáncok szűkebb tartományában is érzékeltessük a kelet-közép-európai népek kultúrájának összefonódását, rokonságát.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!