MŰVÉSZET / Tánc kategória termékei
Budapesti balett

: Budapesti balett

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Tánc

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

200 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631309762

tartalom:

"A kötet bemutatja azt a fejlődést, amelyet Nádasi Ferenc és Harangozó Gyula munkássága indított el, előbbi mint a magas művészeti és technikai tudással rendelkező együttes létrehozója és nevelője, utóbbi mint számtalan koreográfia megálmodója és példamutató szólótáncosa. Végigvezet azon az úton, amelynek legfontosabb állomásai: a nemzeti balettrepertoár létrejötte; találkozás az orosz és szovjet balettművészettel, azaz a klasszikus műsor kialakulása; a művészetet megújító századeleji avantgarde törekvések felhasználása és beleolvasztása abba az egységbe, amely az együttes közös célja: a balettművészet emberiességének kifejezése. A kötet a Magyar Állami Operaház balettkara igazgatójának, Lőrinc Györgynek a szerkesztésében jelenik meg, az egyes fejlődési korszakokat bemutató tanulmányokat a Magyar Táncművészek Szövetségének főtitkára, Körtvélyes Géza írta, a felvételeket neves fotóművészek készítették."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!