TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Alkalmazott vetülettan. Földrajzi térképek vetületei

: Alkalmazott vetülettan. Földrajzi térképek vetületei

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Tankönyv Térképészet Geometria

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

320 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A térképet az különbözteti meg a vázlattól, a térképszerű rajztól, hogy matematikai és geometriai elvek alapján szerkesztik meg. A Föld felszínén, vagy annak közelében levő térképezni kívánt pontok és alakzatok általában nem egy síkon foglalnak helyet. Hogyan, milyen alapelvek szerint lehet ezeket a pontokat, alakzatokat síkon, síkbeli térképen ábrázolni, hogy elhelyezkedésüket kielégítő pontossággal fel tudjuk tüntetni? Ezekre a kérdésekre a választ az alkalmazott vetülettan adja meg, Ez a tudományág foglalkozik a földfelszín helyettesítésére használt görbe felület pontjainak, alakzatainak sík felületre történő áthelyezésével és az áttérés matematikai és geometriai módszereivel. Vizsgáljuk meg tüzetesebben az alkalmazott vetülettan tárgyát és kapcsolatát a rokontudományokkal. A vetülettan matematikai tudományág, feladata olyan matematikai összefüggések meghatározása, amelyek segítségével egy felületen egy másik felület vagy test pontjainak megfelelő ponthelyeket lehet megállapítani és kiszámítani. Az alkalmazott vetülettan a Földet helyettesítő gömb, vagy forgási ellipszoid felületén levő pontok, vonalak, idomok, alakzatok síkra történő vetítésével foglalkozik. Fő tárgya az, ilyen vetítések matematikai eljárásainak vizsgálata.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!