TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Húsipari továbbképző napok. Szárazárugyártás. Hagyományos és starterkultúrás, nyers, bélbe töltött húskészítmények gyártásának elmélete és gyakorlati megvalósítása

Húsipari továbbképző napok. Szárazárugyártás. Hagyományos és starterkultúrás, nyers, bélbe töltött húskészítmények gyártásának elmélete és gyakorlati megvalósítása

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Országos Húsipari Kutatóintézet

Kategóriák:

Tankönyv Élelmiszeripar

Terjedelem:

197 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A hús- és húskészítmények szárítása és fermentálása a legősibb tartósítási módszernek tekinthető. Nagy valószínűséggel már a barlanglakók és a nomád vadászok is rájöttek arra, hogy a téli hideg tartósító 'hatásán kívül a só segítségével tartósítani lehet a húsokat. Írásos emlékeink természetesen ennél jóval későbbi időből származnak, de még mindig sok ezer évre tehetők: kínai írások szerint háromezer évvel ezelőtt már alkalmazták a fermentációt - nyilvánvalóan tapasztalati alapokon - szójamártás előállítására, és kétezer évre tehető az, hogy sertéshúsból kolbászt csináltak és szárították. A só felhasználása és a füstölés, illetve szárítás kombinéalt tartósító hatása is minden bizonnyal sok ezer év óta ismert. Tapasztalati alapon az is kiderülhetett, hogy a füstölés, sózás, szárítás nemcsak azt tette lehetővé, hogy az emberek elláthassák magukat állati eredetű élelmiszerrel egész éven át, függetlenül a vadászat és vágás gyakoriságától, hanem bizonyára az előnyös érzékszervi tulajdonságok kialakulásának is szerepe volt ezeknek a módszereknek az elterjedésében."

leírás:

A borítója hiányzik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!