A Növényi nyersanyagok feldolgozástechnológiai műveletei című könyv célja a téma mérnöki szintű és tankönyv mélységű tárgyalása. A könyv szintetizálja a technológiai eljárások megértéséhez szükséges egyes nyersanyag-ismereti, élelmiszer-kémiai, mikrobiológiai, élelmiszer-ipari művelettani és gépészeti, valamint csomagolástechnikai tudnivalókat.
Alapvető ismereteket nyújt a különböző nyersanyagok feldolgozásra való előkészítéséhez, a gépek, berendezések működési elvének megértéséhez, a technológiai folyamatok elsajátításához. Az eljárások között nem szerepel a hűtőipar tevékenységi körébe tartozó tartósítóipari hűtés és fagyasztás témaköre.
A könyv az egykori Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Élelmiszeripari Karán 1990-ben kiadott Konzervtechnológia I. kötet (szerkesztők: Dr. Körmendy Imre és Dr. Török Szilveszter) átdolgozásával jött létre.
Néhány fejezet kimaradt vagy lerövidült, új fejezetek és részek egészítik ki a könyvet. A szerzői gárda is kiegészült. Az élelmiszer-tudomány területeiről különböző szakmai háttérrel rendelkező tíz szakember írta e könyvet. A könyv egyidejűleg szól az egyetemi hallgatókhoz, a feldolgozástechnológia területén működő szakemberekhez, vállalkozókhoz és tudományos kutatókhoz.
TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Növényi nyersanyagok feldolgozástechnológiai műveletei
Szerkesztő:
Kiadás:
Budapest, 2007
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
150 p.
Méret:
20 x 30 cm
Kötésmód:
papír
ISBN:
9789632863979