TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Vasbeton szerkezetek, feszített tartók

, : Vasbeton szerkezetek, feszített tartók

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Tankönyv Építőipar Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

308 p.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9631746674

tartalom:

A tankönyv az Építőmérnöki kar IV. éves nappali tagozatos valamint V. éves esti és levelező tagozatos hallgatói számára a Vasbetonszerkezetek c. tárgy egy félévi ismereteinek elsajátítására készült. Tartalma alkalmazkodik e tárgy tematikájához, s felépítésében arra törekedtünk, hogy a mondanivalók logikus rendben, könnyen elsajátítható formában kövessék egymást. Úgy hisszük, a könyv jó szolgálatot tesz a gyakorló mérnöknek is, aki e korszerű s mind több területen alkalmazott szerkezet tervezéséhez és kivitelezéséhez szükséges ismereteket itt rendszerezetten megtalálja. A feszítéssel és a feszített vasbeton szerkezetekkel kapcsolatos általános kérdések után összefoglaljuk a feszített szerkezetek anyagaira vonatkozó legfontosabb ismereteket, s ezt követően tárgyaljuk a feszítési rendszereket, részletesebben ismertetve a hazánkban használatosakat. A tankönyv fő része a feszített vasbeton tartók számítása és szerkesztése. Ez két fő fejezetre tagozódik, mégpedig az előre feszített tartók és az utófeszített tartók viselkedésére és vizsgálataira. Mindkét fejezet a tervezéssel kapcsolatos irányelvekkel s néhány kivitelezett szerkezet ismertetésével és számpéldával zárul. A könyv anyagának összeállításakor részben az építési gyakorlatban, részben a tárgy oktatása során szerzett tapasztalatainkra, továbbá a hazai és a külföldi irodalomra, a rendelkezésünkre álló tervekre és adatokra támaszkodhattunk. A különösen szerteágazó külföldi irodalomból elsősorban azt használtuk fel, ami említett törekvéseink megvalósításához szükségesnek látszott. A gyakorlati példák között főként hazai megoldások szerepelnek, s csak ott hivatkozhatunk külföldire, ahol magyar példát nem találtunk. A tankönyv megírásánál nehézséget jelentett az, hogy a feszítésre vonatkozó hazai előírások, mind a Közúti Hídszabályzat, mind az MSZ éppen átdolgozás alatt álltak. Arra törekedtünk, hogy bármely szabályzat vagy szabvány alkalmazásához elegendő ismeretet nyújtsunk.

leírás:

Kötése megtört.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!