FÖLDRAJZ / Útikönyv kategória termékei
Országjárás-vezetők kézikönyve I-II. kötet

Országjárás-vezetők kézikönyve I-II. kötet

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Tudományos Ismeretterjesztő Társulat

Kategóriák:

Útikönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

686 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat új, átdolgozott kiadásban adja közre az országjárás-vezetők kézikönyvét. A kézikönyv az országjárás-vezetők, illetve azok számára készült, akik országjárás-vezetői tanfolyamon felkészülésre használják. Ezért nem az a célja, mint a számos, hazánkról megjelent útikönyvnek, nem törekszik teljességre, hanem elsősorban tanácsot akar adni az országjárás-vezetőknek, hogy egy-egy túra során mit, mennyit és hogyan mutassanak be a látnivalókból. Tehát mindazt, ami legjobban felkeltheti a közönség figyelmét, különös tekintettel az új létesítményekre és kevéssé ismert objektumokra. Útvonalak szerint tárgyalja azokat a tájakat, városokat, amelyeket országjáró túrák során érintünk, és bemutatja mindazt az ismeretanyagot, amelyről beszélnie kell az országjárás-vezetőnek. A TIT és a különböző utazási irodák közösen rendezett országjáró túrái új utakkal gazdagodtak. Ezek bemutatásával is bővült a kézikönyv. Látszólagos aránytalanságok is feltűnhetnek, így például Pannonhalma, Sopron vagy Sümeg leírása részletesebb, mint más témáké. Ebben az vezetett bennünket, hogy az elsősorban jelentős objektumokra vagy városokra felhívjuk jobban a figyelmet. Feltűnhet, hogy a könyv sok egyházi műemléket sorol fel. Ehhez tudnunk kell azt, és meg is kell értetnünk az országjárás utasaival, hogy a magyar történelem ismert és sokszor tragikus eseményeiből világi célokat szolgáló, művészi épületünk a török hódoltság előtti korról nem maradt fenn. Utána is csak a XVIII. században kezdődnek az udvarházak, kisebb kastélyok, egy-két nagyobb együttes - Fertőd, Keszthely - építése

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!