FÖLDRAJZ / Útleírás kategória termékei
A Mato Grosso titka

: A Mato Grosso titka

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Útleírás Dél-Amerika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világjárók

Terjedelem:

379 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Ez aztán a történet!" Sajnálkozva tettem le a kézirat utolsó lapját. Mintha meghitt barátnak mondtam volna búcsút. Ebédidőmet napokon keresztül az irodában töltöttem, olvasva ezt az elragadó mesét, amely csak nemrég került a kezembe. Még az apró, sűrű kézírás kibetűzésének nehézsége sem tudott elvonni a személyes kaland élményétől, ahogy gondolatban elkísértem atyámat felfedező útjain, osztoztam nélkülözéseiben, néztem az ő szemén keresztül a nagy cél felé, és engem is hatalmába kerített a magányosság, a kiábrándulás, s végül a győzelem érzése. Irodám ablakából kitekintve a perui partvidéki tél ólmos szürkeségébe, szinte érzékelhetően láttam magam előtt Dél-Amerika roppant kiterjedését. Kelet felé az alacsony, nyirkos felhőtakaró fölé tornyosult az Andok láncolata, s azon túl, az óriási, vad rengeteg, ellenségesen és fenyegetően őrködve a sérthetetlen titkok felett, amelyekbe csak a legmerészebbek pillanthatnak bele. A dzsungel mélyén elrejtőzve bolondosan kanyargó folyók - lomha, iszapos folyók -, vizükben a halál leselkedik. Erdők, amelyekben élőlények jelenlétét csak hallani lehet, látni nem - kígyóktól hemzsegő ingoványok - az éhségtől és a vadászat izgalmától űzött ragadozók - vademberek lesen, hogy mérgezett nyilaikkal távol tartsák a betolakodókat. Valamit ismertem mindebből - elegendőt, hogy élénken követni tudjam apámat a kézirat lapjain, s magam elé idézzem a nagy gumi-konjunktúra utolsó éveinek barbár világát, annak minden erkölcstelenségével és kegyetlenségével együtt, a még ismeretlen határvidéki folyók csendjét, s végül egy hajdan hatalmas civilizáció eltűnt nyomainak, maradványainak kutatását."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!