FÖLDRAJZ / Útleírás kategória termékei
A rejtelmes Lhassza és az 1903-1904. évi angol katonai ekszpedició története

: A rejtelmes Lhassza és az 1903-1904. évi angol katonai ekszpedició története

Kiadás:

Budapest, 1910

Kiadó:

Lampel Róbert (Wodianer F. és fiai)

Kategóriák:

Útleírás Közép-Ázsia Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára

Terjedelem:

287 p., ill., 1 térk.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Waddel ezredes (1854 - 1938) angol felfedező, természetbúvár és archeológus, tibetkutató és író volt. Az 1890-es években beutazta Indiát, elsősorban a nepáli és tibeti határ környezetét. Könyvet írt a tibeti buddhizmusról, a vallási szertartásokról. Mint angol katonatiszt Darjeelingben állomásozott, ahol megtanulta a tibeti nyelvet. Többször utazott Tibetbe inkognitóban. Sir Francis Edward Younghusband ezredes kulturális tanácsadója volt, a tibeti vallás egyik legnagyobb kutatójaként tartjuk számon.
Geográfusok és utazók sok évi vágyódása teljesedett az 1903.-1904. évi angol katonai expedíció eredményével. Az angol hatalom erőszakkal törte meg a buddhista szent város tilalmát. Tibet bűbájos közepét ismerteti ez a könyv és két feladatot teljesít.
Az egyik egy kis hadjáratnak története, melynek útvonala a Földkerekség legnehezebb területén haladt át. Hannibál hadseregének útja az Alpokon keresztül gyermekjáték lehetett hozzá képest.
A második Lhassza és környékének, valamint a buddhista főpapi életnek leírása, meglepő ecseteléseit tartalmazza annak a vallásbölcseleti és hierarchiai gócpontnak, amely a keresztény Rómával szemközt, mintegy az emberiség szellemi világának túlsó pólusaként ugyanannyi, sőt több ember tiszteletének központja, mint Szent Péter temploma és a Vatikán.
Waddell doktor a Lhasszai expedíciónak avatott historiográfusa volt, mert a Himalája és Tibet területén már előbb is megfordult, természettudományi képzettsége, irodalmi búvárkodása őt egyaránt hivatottá tették úgy a tájképi leírásokra, mint a társadalmi és szellemi állapotok ismertetésére."
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!