FÖLDRAJZ / Útleírás kategória termékei
Csangpo láma zarándokútja

: Csangpo láma zarándokútja

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1933

Kiadó:

Genius Könyvkiadó

Kategóriák:

Útleírás Közép-Ázsia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az ifjúság szépírói

Terjedelem:

272 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Hedin Sven a legérdekesebb egyéniségek egyike. Az ismeretlen kelet varázsától vonzott ifjú kalandokra vágyó vakmerősége egyesül benne az érett tudós nyugodt, sokoldalú megfigyelésével és a szépségért rajongó művészlélek lelkesülésével. Mikor 1886-ban, mint huszonegy esztendős egyetemi hallgató először utazott Ázsiába, akkor még inkább turista volt, semmint kutató. De már az első útjáról szerzett megfigyelései is olyan értékesek és sokat ígérők voltak, hogy Vámbéry a könyvéhez írt előszóban ezt mondja róla: "Azt hiszem, Hedin nem áll meg ennél az első, fényesen sikerült kísérletnél, hanem - megemlékezvén a Korán mondásáról: Menjetek ki a világba, mert Isten világa tágas és nagy - felkeresi és leírja még Ázsia más részeit is." És Vámbéry jóslata beteljesült. Hedin Sven egyre nagyobb és veszedelmesebb utakat tett Ázsia szívében, s mikor egy-egy évekig tartó utazása után hazatért Stockholba, mind ünnepélyesebb fogadtatásban részesült. Európa tudós geográfusai is egyre fokozottabb elismeréssel tekintettek ár, mert kutatásaiban elsőrangú eredményeket ért el. Nem kevesebb, mint huszonhárom olyan tavat fedezett fel Ázsia szívében, amelyekről még a kínai geográfusok sem tudtak. Legutóbbi utazása alatt pedig egy hatalmas hegyláncot fedezett fel, amely ma az ő elnevezése szerint Transzhimalája nevet visel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!