SPORT ÉS PASSZIÓ / Vadászat kategória termékei
Legenda és valóság. Az Egyetértés és a Zalka Máté Vadásztársaság története

: Legenda és valóság. Az Egyetértés és a Zalka Máté Vadásztársaság története

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Dénes Natur Műhely Kiadó

Kategóriák:

Vadászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

147 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638557214

tartalom:

"Dr. Zoltán János plasztikai sebészprofesszor világszerte ismert és elismert szakmai tevékenysége mellett minden szabad idejében űzte a gyermekkorban megszeretett vadászatot. Három vadásztársaságnak volt a tagja, és külföldön (Tanzánia, Mongólia, osztrák Alpok, Skót Felföld, Kaukázus) is gyűjtött trófeákat. Nagy elismerést aratott szakmai irodalmi tevékenységével, amely 18, zömmel egyidejűleg több nyelven megjelent szakkönyvet, másfél száz közleményt és két akadémiai dolgozatot eredményezett. Emellett jutott ideje vadászati tárgyú könyveket is írni. Először külföldön tett útjainak eseményeit fogalmazta meg vadásztársával, feleségével; dr. Tornai Évával társszerzőségben: "Ketten az afrikai őserdőben", 1975; "Taxival a Góbiban", 1986; "A Kaukázustól Skóciáig vadásztunk-horgásztunk", 1987. Közöltek egy kétnyelvű összeállítást vadászati tárgyú, régi képeslapgyűjteményük felhasználásával, 1988. Ezután következtek az egyedül írt könyvek: "Forró vadászszívvel" - Studinka László életregénye. 1993 és 1995; "60 év vadászpuskával" 1993, ezenkívül könyv alakba foglalta a koreai háborúban átélt kórházi élményeit: "Add vissza az arcomat" 1996. Vadászati tárgyú bélyeg- és képeslapgyűjteményével több hazai és nemzetközi kiállításon aratott sikert. A vadászati kultúráért végzett tevékenysége elismeréseként a Vadászati Kulturális Egyesület és az Országos Vadászati Kamara 1994-ben a "Hubertusz-kereszt" arany fokozatával tüntette ki. Életműve elismeréseként pedig 1996-ban megkapta a Köztársaság elnökétől a "Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje" kitüntetést."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!