VALLÁS / Vallás vegyes kategória termékei
Manicheizmus

: Manicheizmus

Kiadás:

Debrecen, 2002

Kiadó:

Zikkurat-Média

Kategóriák:

Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

107 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632060210

tartalom:

A "fölfelé vezető ösvény", a híd a dialektika és a statika között nem a fent és lent egyszerű összekapcsolása, hanem út az egészen más, az ellentétek nélküli Fényvilág felé. Máni, a Küldött a többiekhez, minden korszak nagy beavatottaihoz hasonlóan lényegében foglalta egybe a két világot, hogy a láthatatlant láthatóvá, a rejtettet megnyilvánulóvá tegye. Létrehozta tanítását, mely nem csak vallás és művészet, hanem a kor viszonyai között kivitelezhető gyakorlati, külső és belső életviteli is volt. Közösségbe fogadta azokat, akik keresték és vállalták a Fény útját. Tóth Tibor hiánypótló tanulmánya mintegy a "fény árnyékát", a manicheizmus történetét, a tanhoz tartozó főbb fogalmakat foglalja össze, míg Pintér Zsolt előszava további történeti és kultúrtörténeti adatokkal szolgál. Köszönet a szerzőnek, hogy munkájának eredményét a manicheizmus iránt érdeklődők rendelkezésére bocsátotta.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!