MŰSZAKI / Vasút kategória termékei
Impulzus- és átviteltechnika. I. Vasúti távközlő és bizt. ber. szakmérnöki tanfolyam számára

: Impulzus- és átviteltechnika. I. Vasúti távközlő és bizt. ber. szakmérnöki tanfolyam számára

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Vasút Tankönyv Elektronika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A közlekedés területén a híradástechnika egyre nagyobb szerephez jut. A közlekedés méreteinek a fokozódása, tehát mind az egy időben üzemben levő mozgó objektumok számának mind ezek sebességének a növekedése az üzem kiszolgálásával szemben olyan igényeket támaszt, amelyek többek között a híradástechnika legfejlettebb módszereit és eszközeit igénylik.
A közlekedés terén felmerült jelzési igények megelőzték az elektrotechnikát. Ismeretes, hogy a vasúti közlekedés kezdetén a jelzések teljesen mechanikus megoldásúak voltak. Bár az amerikai Morse az első jelrögzítő távírókészüléket 1832-ben, tehát a vasúti közlekedés kezdetén készítette, ezzel csupán helyhez kötött – bár üzemvitel szempontjából döntő – kezelőszervek között vált lehetővé az információ gyors és egyúttal dokumentáció erejével bíró átvitele.
Jelenlegi helyzetünkben kényszerítő feladat a híradástechnika legújabb eredményeinek a közlekedésben való fokozottabb alkalmazása. Mind a városi közúti, mind a vasúti közlekedés gyorsabb és megbízhatóbb úgy lehet, ha a lehetőségeket jó szervezéssel használják fel. El kell dönteni, hogy melyek azok az eszközök, amelyek gazdaságilag és műszakilag a legjobb megoldást nyújtják."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!