MŰSZAKI / Vasút kategória termékei
Vágánykapcsolások és vasúti állomások. Vasútépítéstan III. kötet

: Vágánykapcsolások és vasúti állomások. Vasútépítéstan III. kötet

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Vasút Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

391 p., 3 kih. tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A tankönyv ezen kötete három fő részre tagolódik. Először a kitérőszerkezeteket ismerteti részletesen, a MÁV korszerű, 48 jelű kitérőcsaládjára támaszkodva. A geometriai összefüggések mellett a szerkezeti kialakítást, a felhasználást és a fektetés módját is ismerteti a szerző, külön fejezetben tárgyalva a kitérő ívesítésének lehetőségeit. A második főrész a kitérők és átszelések segítségével képezett vágánykapcsolások tervezésének módszereit tartalmazza. A számításokat a vetítő módszerrel és a háromszögmegoldáson módszerrel tárgyalja. Külön fejezet foglalkozik a nagyobb sebességek esetén alkalmazandó vágánykapcsolások kialakításával. A harmadik rész a vasúti állomásokkal kapcsolatos ismereteket tárgyalja, elsősorban az állomástervezés, korszerűsítés szemszögéből világítva meg a sokoldalú területet. A középállomások, csatlakozó, elágazó és keresztező állomások fő kialakítási elvei mellett a vágányhálózat kialakítását számos példával mutatja be a szerző."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!