SZÉPIRODALOM / Vers kategória termékei
Kiment a ház az ablakon... Költészet és játék

: Kiment a ház az ablakon... Költészet és játék

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

573 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632809041

tartalom:

"Paszkvillusok és szatírák, gúnyiratok és csípős diákdalok, travesztiák és paródiák, irodalmi társaságok jókedvű vers- vetélkedői és levelezése szerepelnek a kötetben, azután alkalmi költemények - köszöntők és hirdetések, rímes feliratok és sírversek, meg az erotikus költészet számos szép darabja is. Vaskos fejezet foglalkozik a vers-formajátékokkal és a rímjátékokkal, a "felfordult világ" költészetével és a mai nonszensszel, s érinti a szerző századunk avantgardjának és neo-avntgardjának költészet határait feszegető kísérleteit a dadaizmustól a lettrizmusig és a vizuális költészettől a konkrét líra meghökkentő darabjaiig. Példáit a népköltészet és a műköltészet legjava alkotásai közül veszi, de szívesen tallóz a különböző korok köz-lírájában, s végül fejezetet szentel az irodalom alatti irodalom, a fűzfapoézis és a dilettáns líra "gyöngyszemeinek" is. Lukácsy könyvét, amely a költészetet merőben szokatlan nézőpontból közelít meg, a bemutatott költők sajátkezű rajai, képversek és tipogrammok, s hangulatot festő facsimilék illusztrálják."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!