SZÉPIRODALOM / Vers kategória termékei
Po Csü-Ji versei

: Po Csü-Ji versei

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1952

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Vers Kínai irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

139 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A kínai klasszikus költészet, mely virágzását az időszámításunk szerinti 8 - 10. században érte el, mindezideig kevéssé ismeretes Kína határain túl, pedig ez a költészet a kínai nép egyik értékes hozzájárulása a világkultúra kincsestárához. Po Csü-ji a Tang-kor legnépszerűbb költője volt. Barátja, Jüan Csen költő ezt írta Po összegyűjtött verseinek előszavában: 'Húsz év alatt Po Csü-ji versei felkerültek kormányzósági épületek, buddhista és taoista kolostorok, postaállomások falaira; hercegek, asszonyok, pásztorok, lovászok ajkán forogtak'. Japánban már a költő életében lelkesedtek verseiért és utánozták őket. Egyetlen kínai költő sem érte meg verseinek ilyen általános népszerűségét és közkedveltségét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!