MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Hol vannak a magyar vonósok?

: Hol vannak a magyar vonósok?

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Évek, közel egy évtized óta ez a kérdés izgatja, aggasztja, érdekli a magyar zenei életet. Az egykor világhíres magyar hegedűs-iskola - úgy tűnik - stagnáló állapotba került, mégpedig mind mennyiségi, mind minőségi vonatkozásban. Mind a két tényező fájdalmasan érinti egész zenei életünket: nincs elég hegedűsünk és brácsásunk, de nincs elég jó hegedűsünk és brácsásunk sem. Kevés a hegedűtanár, még kevesebb az igazán jó hegedűpedagógus, zenekaraink próbajátékain pedig ritkaság számba megy, ha fel tudnak venni tehetséges és zenekari játék követelményeinek megfelelő fiatal hegedűsöket. Strém Kálmán vitára hívta fel zenei életünket egy, a Muzsikában megjelent cikkel. Feltárta a jelenlegi helyzetet, annak minden ijesztő adatával, de egyben megkísérelte, hogy kiutat mutasson a helyzetől. A vitaindító cikket - ugyancsak a Muzsika hasábjain - számos hozzászólás követte. Nyilatkoztak a Zeneművészeti Főiskola és más zenei iskolák felelős pedagógusai, karmesterek, zenekari tagok és még sokan mások, akiknek ilyen, vagy olyan módon közük van a problémához. Ennek a vitának az anyagát gyűjti össze Zeneélet sorozatunk újabb kötete. A szerző a vitaanyag könyv-formájú közreadásához számos statisztikai táblázatot is mellékel, valamint összefoglalta a vita szempontjait és eredményeit. Ha tudjuk is, hogy egy ilyen vita semmiképpen sem alkalmas zenei életünk jelenleg talán legégetőbb kérdésének megoldására, remélhetőleg hozzá fog járulni a helyzet tisztán látásához. S ez nem kevés...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!