MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
A karvezető

: A karvezető

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1936

Kiadó:

Magyar Kórus

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

128 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Jó énekkarokra a magyar zenekultúrának égetően nagy szüksége van. Ezekben, mint a test ütőereiben, pirosan lüktethet a legnemesebb művészet, a muzsika vére és ezeken keresztül juthatna el ez a becses nedv legbiztosabban a szervezet minden legtávolibb zugába, a magyar társadalomnak minden, ma még a művészettől sajnálatosan távoleső rétegébe. Igaz művészettel kellene telíteni minden kórust, kicsit, nagyot, falusit, városit, templomit és világit egyformán, mert az énekkultúra lelkeketformáló hatása nagyon mélyre és nagyon messzire elszivárog. Éltethet és mérgezhet is egyaránt.
Nálunk ma már meglehetősen sok énekkar működik. A számuk, az évről-évre gyarapszik. Sokféle és dicséretes célokat is szolgálnak. Vannak Istent köszöntő kórusaink, lelkes hazafiságot sugárzók, társadalmi összecsiszolódási hirdetők, baráti láncokat kovácsolók, változó alkalmiságokat szolgálók, hiú hírnevet hajhászók, szerenádokat sóhajtozók, vidáman harsánykodók, sűrűn koccintgatók és másként is, vagy sehogysem osztályozhatók.
De egy típus még nem túl gyakori közöttük: az igaz művészetet művészi eszközökkel szolgálók.
Pedig de ránk férne az ilyen is! Sőt! mennyire kellene ebből a típusból minél több. Valójában minden kórusnak ezt kellene céljai első sorába iktatnia, mert igaz művészettel közelebb férkőzhetnék úgy az Úristenhez, mint embertársai szívéhez.
E ponton azonban nálunk még sok a kívánni-, de még több a tennivaló."

Állapot:

közepes

Ár:

4 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!