MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
A válaszút és egyéb tanulmányok

: A válaszút és egyéb tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

399 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Szabolcsi Bence e kötete tizennyolc tanulmányt foglal magába a szerző 1925-1962 közötti munkásságából. Hat évszázad zeneszerzői: Josquin de Prés, Gesualdo, Monteverdi, Bach, Händel, Haydn, Mozart, Schubert, Rossini, Liszt, Debussy, Bartók és Kodály a tanulmányok fő alakjai, de a gyűjtemény lényegessen több, mint a portrék összege. "Nincs izgatóbb feladat a történetíró számára, mint meglesni, tetten érni műhelyében az idők fordulását, a társadalom, a kultúra, a szellemi élet átlépését egyik korszakból a másikba" - írja a szerző, és ezt a vezérgondolatot viszi végig a renaissancetól kezdve, a barokkon, a bécsi klasszicizmuson , a romantikán át a modern zenéig. Az olvasó így valóságos európai zenetörténetet kap a kezébe.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!