MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Bartók népdalfeldolgozásainak forrásjegyzéke

: Bartók népdalfeldolgozásainak forrásjegyzéke

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

151 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633303699

tartalom:

"Bartóknak minden harmadik kompozíciója népdalfeldolgozás, vagy legalábbis: tartalmaz népdaltémájú tételt. A műfaj az egész életművet végigkíséri: 1904-ből valók az első népdallejegyzések, ugyanebben az évben született az első népdalfeldolgozás is. Az utolsót halála előtt néhány hónappal írta. Mindezideig nem állt rendelkezésünkre a művekben felhasznált valamennyi dallam pontos és rendszerezett forrásjegyzéke, amelynek összeállítására e könyv szerzője vállalkozott. A helyszíni gyűjtőfüzetek, fonográf-hengerről való első lejegyzések, kéziratos másolatok és nyomtatott gyűjtemények alapján készült jegyzékben a felhasznált dallamok és a dallamok eredetére, előadójára, gyűjtésére vonatkozó jegyzetek a Bartók-művek címe mellett, azok rendjében sorakoznak. A kiadvány, amelyek a népdalok lelőhelyeiről készített helységnévlista és térkép tesz teljessé, hasznos útmutató mindazok számára, akik a dallamok vagy a művek alapján kívánnak tájékozódni a Bartók-népdalfeldolgozások anyagában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!