MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Benjamin Britten élete és operái

: Benjamin Britten élete és operái

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

291 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633302455

tartalom:

"Eric Walter White hiteles és rendkívül oldott, olvasmányos írói módszerrel ad áttekintést először az életútról, majd az életmű gerincét alkotó operákról. White a könyv 1948-as első kiadását a következő szavakkal bocsátotta útjára: "Britten zeneszerzői jelentősége abban rejlik, hogy egy olyan korban, amelyikben a művészt félelmetesen fenyegeti a társadalomtól való elszakadás veszélye, őneki teljes mértékben sikerült ezt a csapdát elkerülni. Zenéjének javarésze nem csupán a vájtfülűek, hanem a nagyközönség tetszését is kivívta." Operatermése és a műfaj iránti vonzódása nagy mértékben igazolja ezt a megállapítást. Az azóta többszörösen átdolgozott monográfiát a szerző a most megjelenő magyar kiadás számára Britten két utolsó színpadi darabjának: az Owen Wingrave-nek és a Halál Velencében c. operának elemzésével bővítette. A könyvet teljes műjegyzék, valamint az opera-ősbemutatók szereposztása egészíti ki, és sok eredeti színpadkép díszíti."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!