MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Mosonyi Mihály és Bartók Béla emlékére

Mosonyi Mihály és Bartók Béla emlékére

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar zenetörténeti tanulmányok

Terjedelem:

367 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"1970-ben két magyar muzsikusra emlékezett a hazai zeneélet: a negyedszázada meghalt Bartók Bélára és - halálának centenáriuma alkalmából - Mosonyi Mihályra. A két évforduló közelsége adta a külső alkalmat a magyar zenetörténet-írás munkásainak, hogy közös kötetet szenteljenek a XIX. és a XX. századi mester emlékének. Ám az évforduló adta külső alkalmon túl mélyebb és alaposabb oka van annak, hogy egyazon kötetben kívánunk újat mondani e két mesterről: életükről, művükről, korukról és környezetükről. E mélyebb ok az a napjainkban mind általánosabbá váló felismerés, mely szerint a magyar zene története nem különálló, egymástól független korszakok sora, hanem egyetlen hatalmas, összefüggő folyamat, melynek periódusai, mint a láncszemek, együtt alkotnak egészet. A MAGYAR ZENETÖRTÉNETI TANULMÁNYOK sorozatának jelen kötete - immár a harmadik - ilyenformán kétféleképpen kíván újat mondani. Újat mondanak az itt először közölt zenetörténeti tények - de újat mond ezek összessége is: az egyes adatok, eredmények, módszerek végül is összefüggések láncolatává rendeződnek, távolinak látszott történelmi korok közelebb kerülnek egymáshoz és a Mához."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!