MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Régi zene. Tanulmányok, cikkek, interjúk

Régi zene. Tanulmányok, cikkek, interjúk

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Művészettörténet Kotta

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

173 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633304415

tartalom:

"Napjaink előadóművészetének egyik legizgalmasabb területe a régi zene; megszólaltatásának forradalmian új irányzata, a "hiteles", korhű előadásra való törekvés világ-szerte nagy vihart kavart. Zajos ünneplést, heves vitákat és merev elzárkózást egyaránt kiváltott; ami azonban bizonyos, s ezt lemezfelvételek, könyvek, cikkek tömege egyértelműen igazolja: olyan jelenségről van szó, amelyet - akár szimpatizálunk vele, akár nem - feltétlenül érdemes megismerni. Ehhez kíván segítséget nyújtani kötetünk, melynek legfőbb célja, hogy minél teljesebb képet, mintegy keresztmetszetet adjon a "régi zene mozgalom" jelenlegi helyzetéről, legfontosabb eredményeiről és problémáiról. Az egyes írások szerzői, interjúalanyai közül aligha kell bemutatnunk a magyar zenebarátnak Nikolaus Harnoncourt barokk cselló- és bambaművészt, a bécsi Concentus Musicus vezetőjét, Malcolm Bilsont, aki már több alkalommal játszott a Zeneakadémián s tartott nagysikerű fortepiano-kurzusokat a zongoristanövendékek számára, Czidra László furulyaművészt vagy Gustav Leonhardtot, a historikus csembalójáték koronázatlan királyát. De nem ismeretlen hazánkban Frans Brüggen, Jaap Schröder, Christopher Hogwood vagy Howard Mayer Brown neve sem. Tanulmányaik, cikkeik, nyilatkozataik élvezetes, izgalmas olvasmányt, új ismereteket nyújtanak érdeklődőknek s szakmabelieknek egyaránt."

leírás:

A könyv védőborítója szakadt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!