MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Stravinskyról

: Stravinskyról

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

178 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A kötet írója illetve szerkesztője Kszenyija Sztravinszkaja, a világhírű zeneszerző unokahúga. Évekkel Stravinsky halála után állította össze mindazokat a dokumentumokat, családi visszaemlékezéseket - köztük a sajátját -, amelyeket a Szovjetunióban maradt családi archívum őrzött. Rendkívül érdekes és színes képet nyerünk e dokumentumanyag olvastán: feltárulnak a zeneszerző felmenőinek alakjai, köztük termé szetesen az apáé, a híres és nagy énekesé. Egy következő rész tartalmazza azokat a leveleket, amelyeket Stravinsky egy másik unokahúga írt a '20-as években Nizzából, ahol több mint egy éven át volt a zeneszerző házának vendége. Majd sor kerül Stravinsky 1962-es szovjetunióbeli látogatásának naplójára Kszenyija ekkor találkozott először világhíres nagybátyjával és az egész látogatás ideje alatt vele volt. A visszaemlékezések sorát az a tragikus napló zárja, melyet akkor írt, amikor utoljára látogatta meg Stravinskyt, nem sokkal a zeneszerző halála előtt. Manapság, amikor már a magyar nyelvű Stravinsky-irodalom is több kötetre rúg, nagyon érdekes ez a családi krónika, hiszen éles fénnyel világítja meg a zeneszerző rendkívül sokoldalú és sokszínű emberi alakját.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!