MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Veress Sándor

Veress Sándor

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

179 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633304504

tartalom:

"Veress Sándor, a Bartókot és Kodályt követő zeneszerzőnemzedék egyik legjelentősebb alakja 75 éves. Harminc egynéhány esztendővel ezelőtt hagyta el az országot, de művészete és munkássága magyarországi fogantatású és gyökereiben őrzi az itthoni hagyományokat. E tanulmánykötet - Demény János, Terényi Ede és Berlász Melinda munkája, Ujfalussy József köszöntőjével - az első kísérlet arra, hogy ezt a rendhagyó életművet visszahelyezze a "magyar kultúra folytonosságába, ahonnan a történelem forgószele kivetette". A pályatárs és jóbarát Demény János bemutatja Veress életéne és művészi fejlődésének legfőbb állomásait, dokumentumokkal illusztrálva kivételes tehetségét, intellektusát, műveinek siekeres hazai és külföldi bemutatóit. Alkotókorszakainak kiemelkedő darabjait elemzi a kolozsvári Terényi Ede, és a művek stiláris vizsgálatával ad átfogó képet Veress komponista munkásságáról. A Bartók és Kodály nyomdokaiban haladó és velük együtt tevékenykedő népzenekutató eredményeiről, publikációiról és előadásairól Berlász Melinda tanulmánya számol be, aki a kötet méltó befejezéseként Veress zeneműveinek és írásainak teljes jegyzékét is közzéteszi."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!