MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Zenediktálás. Alsófok. Segédkönyv a szolfézstanárok számára

Zenediktálás. Alsófok. Segédkönyv a szolfézstanárok számára

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

171 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A szolfézstanár egyik feladata, hogy a zeneírás sokféle mozzanatát először egyenként, aztán fokozatosan egybekapcsolva, módszeres munkával, sok türelemmel begyakoroltassa. Megfelelő zenei gondolkodásra való nevelés és megfelelő tanulás mellett a zeneírás a tanulók kedvelt zenei és értelmi erőpróbája lesz. Ez a könyv elsősorban a zeneiskolákban tanító szolfézstanárokat szeretné munkájukban segíteni. Használhatják azonban olyan gyermekek és felnőttek is, akik önállóan, kis csoportokban szeretnék a zeneírást gyakorolni. Bevezetésképpen néhány gyakorlati tanácsot adunk a zeneírás tanításához. E tapasztalatokat többévi tanítás és óralátogatás alapján, tehát sok tanár és osztály munkájából gyűjtöttük össze. Ehhez kapcsolódik a zeneiskolai tantervnek, megfelelő, hét osztályra szóló diktálási példatár. Azonos szolfézsosztályok között komoly különbség lehet képességben és tudásban. Könyvünk írása közben átlagos képességű, a zeneiskolai tantervnek megfelelő tudású, kb. 15-ös létszámú osztályokra gondoltunk. A tanácsokat is, a példákat is az esetleges jobb vagy rosszabb körülményekhez alkalmazkodva kell használni"

leírás:

Borítója piszkolódott, szamárfüles.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!