ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Bálnák a parton

: Bálnák a parton

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

102 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631400603

tartalom:

"Bennem zeng a világ, /ki a világot visszazengem. /Évek óta kongatom a harangot /azokért, akik az örökkévalóság /telhetetlen bendőjében tánnek el. /Hiába minden filozófia, / hiába minden öncsaló féligazság, / én is a legfeketébb / felhőkben sodródom majd egyedül /Egyedül tévelygek évmilliárdokon át /a homályos csillagködökben. /Talán csak az önmaga titkait kutatni vágyó /mindenségnek egyik kinyújtott csápja volt / az életem, vagy egy haldokló isten /lemondó legyintése. / De ha még emlékezni tudnék, /büszke volnék rá akkor is, /hogy egy enyésző pillanatra / visszazengtem a világ hangjait." -. olvashatjuk kötetnyitó versében ezeket a telt zengésű, megrendítő szépségű sorokat. Számos ilyen vagy ehhez hasonló, érzékletes, írásmű szerepel a kötetben, melyekben a komor hangvétel ellenére is nyugodtan és bátran, az emberi méltóság és büszkeség kiharcolt fölényében néz szembe a fenyegető elmúlással. De nemcsak azzal törődik; amíg erejéből futja, és lehetősége van rá, friss érdeklődéssel figyeli a világ, az élet és az irodalom dolgait, közvetlen környezetét, s fanyar, ironikus hangon vagy szemérmes, féltő szeretettel, fölényes mesterségbeli tudással, lankadatlan gondolati és erkölcsi igényességgel fogalmazza meg velük kapcsolatos benyomásait, észrevételeit, tanácsait és intelmeit. S mindig a folytatás reményében, az emberi élet, a humanitás védelmében.

leírás:

A szerző dedikációjával. Az előző tul. pecsétjével a címoldalon.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!