TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Európa története 1900-1973. Az új barbárság kora?

: Európa története 1900-1973. Az új barbárság kora?

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

401 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630562464

tartalom:

"Az öreg kontinens történetének folytatása - ha lehet - még az előző korszaknál, az 1789-1914 közötti Európa történetét tárgyaló kötetnél is érdekfeszítőbb. De hát ez természetes is, hiszen - legalábbis részben - ez már a közelmúlt és a legközelebbi múlt eseményeinek összefoglalása, amelynek a ma élő nemzedékek is akarva-akaratlan, de cselekvő részesei voltak. Vajon túlzás-e azt állítani, hogy a cselekvő részes ez esetben - és mindenekelőtt Európában - egyenlő a szenvedő áldozattal? Világégés, országok-népek földarabolása, diktátorok, polgárháborúk, kommunizmus, fasizmus, Gulág, koncentrációs táborok, hidegháború, internacionalizmus, szabadságmozgalmak vérbe fojtása. A sort nem érdemes folytatni, a kérdést döntse el az olvasó. Mindezek ellenére szerzőnk optimista, bizonyság erre az alcím után kitett kérdőjel. A széles ívű s mind az iskolások, mind a világ eseményeiben tájékozódni kívánók számára szolgáló monográfiát számos térkép, rajz, kép és mutató teszi még szemléletesebbé és gazdagabbá. A kötetet záró-tanulmány egészíti ki, amely 1973-tól napjainkig vázolja föl a fontosabb eseményeket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!