"A könyv az általános elméleti alapokkal, a jelentősebb vizsgálati technikákkal és a fontosabb élelmiszer-összetevők általános meghatározási módszereivel foglalkozik optikai, elektrokémiai, kromatográfiás, elektroforézises, reológiai, bioanalitikai, érzékszervi eljárásokkal. Ismerteti még az egyes eljárások automatizálásának lehetőségét és módját Bemutatja a mintavételi, víztartalom, a hamutartalom, a fehérjetartalom, a zsírtartalom, a szénhidráttartalom és a vitamintartalom meghatározási módszereket. A könyvet egy második kötet, az Alkalmazott élelmiszer analitika követi, a speciális vizsgálatokat termékcsoportonként ismerteti. Ezek következők gabonafélék, húsok, tejtermékek, gyümölcsök, zöldségek, konzervek, édesipari termékek, szeszes italok és elvezeti cikkek, csomagolóanyagok."
MEZŐGAZDASÁG / Élelmiszeripar kategória termékei
Az élelmiszer-analitika elméleti alapjai I.
Szerző:
Biacs Péter Erdélyi Anna Gasztonyi Kálmán László Elemér Lásztity Radomir Örsi Ferenc Törley Dezső Varga János
Kiadás:
Budapest, 1987
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
619 p.
Kötésmód:
egészvászon
ISBN:
9632322738