"E könyv nem műszaki értekezés. Helyette, alapvető információkat szándékszik adni az olvasóközönségnek, a tanulóknak, a politikusoknak, a fogyasztóknak és a médiumoknak az élelmiszer- besugárzásról és hatásairól az élelmiszerekre, előnyeiről és hátrányairól, és talán ami az összes közül a legfontosabb, a biztonságáról. Akik bővebb, tudományos információt keresnek, mint az itt szereplők a besugárzott élelmiszerek biztonságáról vagy a besugárzás technológiájának műszaki leírásáról, a könyv végén található bőséges bibliográfiához fordulhatnak.
Az évtizedek óta folytatott vizsgálatok és gyakorlati alkalmazások segítik elő a bizalom növekedését, hogy az élelmiszer-besugárzás képes megvédeni és tartósítani az élelmet, és ezáltal óvni az egészséget. Sok még a téves nézet azzal kapcsolatban, hogy biztonságosan fogyaszthatók-e a besugárzott élelmiszerek, és hogy a besugárzás, hogyan egészítheti ki és helyettesíthet más megoldásokat az élelmiszerek konzerválásában. E könyv megkísérli mindezeket a félreértéseket helyesbíteni és segítséget adni a világ minden táján az embereknek a helyes döntéseikhez az élelmiszer-besugárzásról abban a törekvésükben, hogy megfelelő, egészséges és megbízható legyen az élelmiszer-ellátás."
MEZŐGAZDASÁG / Élelmiszeripar kategória termékei
Élelmiszer-besugárzás. Élelmiszer-tartósítási eljárás
Kiadás:
Budapest, 1991
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
88 p.
Kötésmód:
fűzött
ISBN:
9635930720