SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Emlékeim Kiss János altábornagyról

: Emlékeim Kiss János altábornagyról

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Életrajz Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

218 p., 16 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Az ország fővárosának megmentéséért mártírhalált halt magas rangú katonának, a felejthetetlen testvérnek állít e művében emléket a szerző. Tollát a szeretet és megbecsülés vezeti, de nem esik túlzásba. A tettek itt is mindent elmondanak. Kiss János, a Monarchia fiatal tisztje a lengyel pusztákon vívja élete első csatáit, később az olasz frontra kerül. Kitűnő vezetési készségét, bátorságát győzelmek és kitüntetések hosszú sora jelzi. Súlyos sérüléssel kerül kórházba. Itt éri az összeomlás. Lába örökre merev marad, de ismét szolgálatot vállal. Hamarosan ezredessé, majd tábornokká nevezik ki. Részt vesz a hadsereg kiépítésében, de ellene van a fasizálódásnak. Látja, hogy a németek oldalára sodródó ország a pusztulás felé rohan. Felemeli a szavát. Horthy nyugdíjazza a terveit akadályozó altábornagyot. Csak a doni katasztrófa után próbál gesztust tenni a nyugat felé: megrendezteti az újvidéki pert, ahol három altábornagy ülnököl: az egyik Kiss János. A tetteseket az ország vezetői azonban szökni engedik. Kiss János az egyre romló katonai helyzetben a feltétlen békekötés híve. A terv nem sikerül. Mikor a szovjet csapatok már a főváros előtt állnak, Kiss János barátja - Bajcsy-Zsilinszky Endre - kérésére vállalja a Magyar Nemzeti Felkelés katonai vezérkarának vezetését. Budapest megmentését akarják kiharcolni. Már javában folyik a szervezkedés, elkészülnek a tervek, amikor árulás segítségével letartóztatják a Bizottság vezetőit: az ítélet halál.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!