SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Utam a művészi rajzhoz és a grafikához

: Utam a művészi rajzhoz és a grafikához

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Életrajz Művészettörténet Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

174 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A figyelmes olvasó előtt az eddigiekből nyilvánvaló, hogy nemcsak azok művei találhatók a kecskeméti Ráday Múzeumban lévő Gyűjteményemben, akikkel személyes kapcsolatban álltam. Ezek csak csekély részét alkotják azoknak, akiknek műveiből áll a gyűjtemény. Az, hogy a 20. század magyar művészei közül kik találhatók a Gyűjteményben, részben kiderül ebből a könyvemből, s szemmel látható lesz a megjelenő Műtárgyjegyzék-ben. A festőkkel, szobrászokkal való személyes kapcsolataimat egy másik munkámban mondom el (Utam a festészethez, a szobrászathoz). Gyűjtőtevékenységemről alkotható képhez hozzátartozik az is, amit e könyv Függelék-ében adok elő. Tudatában vagyok annak, hogy minden gyűjtemény sorsa nagyobb részben azokon múlik, akik azt gondozzák, ahogyan gondját viselik. Egy-egy gyűjtemény válhat kincsesbányává annak, aki kezeli, s kerülhet ebek harmincadjára. Sors bona nihil aliud - áll a műtárgyakra és a gyűjteményekre is. De ha a dolgoknak csak az árnyoldalát néznők, s csak a leselkedő veszedelmekre gondolnánk, akkor a töprengő, tépelődő ember aligha kezdeményezne bármi jót is. Abban kell bíznunk, hogy semmi sem hiábavaló, ami jót tettünk, vagy teszünk."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!