MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Debrecen

: Debrecen

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Építészet Helytörténet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Műemlékek

Terjedelem:

100 p., 16 t.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Debrecen a honfoglalás utáni második évszázadban már állandó és sűrűn lakott település volt. A közel nyolcszáz éves múlt azonban ma már csak a város alaprajzából hámozható ki. Mint az évszázados tölgy évgyűrűi az elmúlt időket, úgy őrizte meg a debreceni utcák hálózata a város és társadalmának szerves fejlődését. "A pusztában épült és kőfalak nélkül szűkölködő", sok csapást kiállott város megmaradt műemlékeiről ad számot ez a mű, kellő figyelemmel kísérve azokat a már elpusztult, vagy már erősen módosított emlékeket is, amelyekről a mai olvasó semmit se, vagy igen keveset tud. A szerző Debrecennek és környékének évtizedes múlttal rendelkező, új eredményeket elért kutatója, aki nemcsak mint történész és telepítéstörténész, hanem - városképi vizsgálat kapcsán - mint a város művészeti emlékeinek alapos ismerője tette magát ismertté.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!