TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Vajon kié az ország?

: Vajon kié az ország?

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Erdély Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Labirintus

Terjedelem:

223 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632079922

tartalom:

"Az apród gyanút fogott, és be akarta zárni az ajtót, de én már előbb közberaktam a lábam... Úgy nagy sebtében nyílt ki az ajtó, és a barát, aki az asztalra támaszkodva olvasott, látva, mi történt, és hogy ekkora lármával rontottunk be, egészen a falig hátrált. Én meg... Kétszer torkon döftem..." - emlékezik vissza a tényleges tettes, az orgyilkos. Az áldozat Fráter György, a 15-16. század fordulóján élt híres erdélyi államférfi és egyházi méltóság volt, a gyilkosság értelmi szerzője pedig maga a koronás király: I. Ferdinánd. A pápa - hiszen egy bíboros megöletéséről és a vádlott, egy Habsburg uralkodó tettének megítéléséről volt szó - szigorú vizsgálatot rendelt el az ügyben. E vizsgálat során keletkezett, zömmel kiadatlan okmányok tükrében próbál a történész a közvéleményt máig izgató kérdésekre válaszolni: a három részre szabadt ország egyesítését önzetlenül szolgáló politikus vagy gátlástalan kalandor volt-e György barát? A szultánhoz, a királyhoz egyaránt hűtlen hitszegő "szolga" vagy okos taktikus? És egyáltalán: vajon kié is az ország, amelyért a gyilkos küzdelem folyik?

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!