TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Nero császárnak a nagylelkűségről

: Nero császárnak a nagylelkűségről

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Klasszika-filológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

89 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632077180

tartalom:

˝A fejből árad szét az egészség˝ - Seneca ennek az örök igazságnak jegyében világosítja fel az ifjú Nerót az uralkodói hatalom gyakorlásának eszményéről. Örök igazság ez mert míg egyfelől ahol ˝az uralkodó az államé, és nem az állam az övé˝, ahol ˝minden jogtalanság fölött ott őrködik a törvényesség˝, ott ,˝a békés és jól kormányzott birodalom, akár a derűs és ragyogó égbolt˝ - addig másfelől szüntelen kísértés is sokak sorsát a kezünkben tartani. Mert ˝amennyivel nagyobb lehetősége nyílik uralkodónak, királynak és a közjó bármely néven nevezendő védelmezőinek˝ a nagylelkűségre, annyival veszedelmesebb az olyan hatalom, amelyik ˝eleinte ugyan a jóság álarcát ölti magára˝, de aztán ˝színlelt tulajdonságai hamar visszavedlenek eredeti mivoltukba˝, és ˝már csak ártani tud˝. Nerónak - és tegyük hozzá, a történelem megannyi más cézárjának - példája szomorúan ékes bizonyságát adja a senecai intelmekben rejlő bölcs emberismeretnek és előrelátásnak.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!