SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Az istenek szomjaznak

: Az istenek szomjaznak

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

383 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A buzgó igazságszeretet sokszor tragikus szélsőségekhez vezet. A regény a francia forradalom idején játszódik. Az író szándéka nem e vérengző idő megörökítése, hanem mintegy kerettörténetül választva a girondisták, a jakobinusok,a köztársaságiak és a federalista árulók kíméletlen harcát, a cselekmény középpontjában a kegyetlen gyilkossá váló kisember áll. Évariste Gamelin, a szegény festő, a sors kegyeltjeként a Forradalmi Törvényszék eskütje lesz. Egyre tisztábban látjuk, hogy a valaha önfeláldozóan tiszta, erényes férfi miként lesz a rémuralom bábjaként ártatlanok százait vérpadra küldő gyilkos, miközben kezdett a büntetésről vallásos és misztikus fogalmakat alkotni, saját erényt, érdemet tulajdonítani neki. S amikor szinte tudatlan állapotából a valóságra döbben, - sorsát már nem kerülheti el, rá is halál vár.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!