SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Blues egy fekete macskáért

: Blues egy fekete macskáért

Kiadás:

Budapest, 2008

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

255 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789632660158

tartalom:

"- 44 áprilisában történt - mondja a macska. - Lyonból jöttem, ahol kapcsolatba léptem Léon Bougriche macskájával, aki szintén részt vett az ellenállásban. Egy igazi hős volt az a macska, utóbb a Gestapo macskaelhárítói letartóztatták, és deportálták Buchenkatzéba." (Blues egy fekete macskáért) "A harmadik tanktól végül úgy szabadultunk meg, hogy egy páncélöklöt megtöltöttünk tüsszentőporral, és a pasasok odabent olyan vad tüszkölésbe kezdtek, és annyiszor beverték a fejüket a páncélzatba, hogy már halottak voltak, amikor kiszedtük őket a harckocsiból. Csak a sofőrben pislákolt még az élet, az ő feje viszont úgy beszorult a kormányba, hogy lehetetlen volt kihúzni, ezért, mivel kár lett volna megrongálni egy teljesen ép tankot, inkább levágtuk a pasas fejét. Aztán a tank mögül géppuskákkal felszerelt oldalkocsis motorok bukkantak elő pokoli zajjal, és megpróbáltak lekaszálni minket, de ez végül nekünk sikerült, mégpedig úgy, hogy rájuk küldtünk egy ócska kombájnt." (A hangyák) "- Ostoba történet - sóhajtott fel Jorjobert. - Nemrég loptam az asszonynak egy tűzoltókocsit, de a nők telhetetlenek. Most egy halottaskocsit akart. - Ez már tényleg túlzás - mondta Dodiléon megértően, mert az ő felesége egyelőre a harmincöt férőhelyes autóbusznál tartott." (Örök vesztesek)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!