SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Jacques Tournebouche vagyis Nyársforgató Jakab meséi

: Jacques Tournebouche vagyis Nyársforgató Jakab meséi

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Békéscsaba,

Kiadó:

Tevan Kiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

126 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ennyi vidám fanyarságot, ínyenc ízességet s - ha szabad ezt az érdes szót használnom - soha ennyi elbűvölő pimaszságot nem tartalmazott magyar nyelvű könyv, mint ez a különös Anatole France-kötet, Hincz Gyula igen különös rajzaival. Hogy a könyvillusztrálás e kecsesen torz remekei szellemesek s hogy boszorkányos rajztudáson alapulnak, ezzel még nem mondanók meg a lényeget. Mert legjava tartalmuk a kritika, a kimondatlan ám mégis hahotázó kritika, egy csúfondáros vélemény társadalmakról és egyénekről s egy még ma is élő kultúra fonákságainak, álszenteskedéseinek és álnokságainak kritikája. S talán nem csökkentem vele France előtti hódolatunkat, ha megjegyzem: Hincz rajzai nélkül nem éreznők France novelláit oly maiaknak, oly frisseknek. Mintha sok mindent, ami láthatatlanul a novellák mögött rejlett - vagy tán nem is rejlett? - a rajzoló leplezne le előttünk. Egyszóval: elolvastam a szöveg ravaszul adagolt csemegéit, élvezve Keleti Arthur méltó közvetítését (és abban a feltevésben, hogy voltaképen ő ennek a lakomának a hoppmestere) kortyolgattam az illusztrációk mézes-borsos italát s külön is örvendeztem minden igazi lakoma kellékén, a tálaláson, ami egy páratlan nyomdászmester, Tevan Andor tudós és körültekintő alkotása. Itt valóban nemes művesek dolgoztak együtt a közös művön, láthatóan oly idilli egyetértésben, amire csak egyetlen szemhunyorításból is kölcsönösen értő szövetségesek képesek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!