TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
A francia forradalom története

: A francia forradalom története

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Franciaország története

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ritkaságok

Terjedelem:

308 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631541835

tartalom:

˝A népet, mely minden forradalomnak eszköze, a míveltség azon fokán, melyen azt most látjuk, eszmékért lelkesíteni nem lehet Csak ha anyagi szenvedései tűrhetetlenekké váltak, akkor támad fel, akkor lép harcra a fennálló rendszer ellen. Az egyetlen cél, melyet magának kitűz vagy mely felé ösztönszerűleg vezéreltetik: elrontani, miben kínjainak eszközeit látja ... Minden forradalom .., a nép kétségbeesésének eredményei: ki bámulhatja kicsapongásait? Ki bámulhatja, hogy maga a forradalom kevés újat produkál; hasonló a vészhez, mely bármi erős legyen, ha elvonult, a tengert úgy hagyja, mint az volt. .. Ha Krisztus születése óta, sőt elébb, az emberek, ha nem is többségének, legalább nagy részének állapotját tekintjük, oly szomorúnak s szerencsétlennek fogjuk azt találni, hogy a forradalom akármikor természetesnek látszanék; az egyetlen ok, mely azt feltartja, a félelem, s így csaknem elvként állíthatjuk fel: Forradalom támad mindég s mindenütt, hol a félelem, mely az embereket attól visszatartóztatta, megszűnt.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!