TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Kortársak. Esszék

: Kortársak. Esszék

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

539 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Kortársak a modern világirodalom kiemelkedő, korszakformáló egyéniségeiről és műveiről írott Gyergyai-tanulmányokat gyűjti egybe. Proust, Thomas Mann, Valéry, Gide, Martin du Gard, Hughes, Virginia Woolf, Mauriac, Green, Giraudoux, Colette és Camus ragyogó nevei jelzik e kötet fő témáit, Gyergyai Albert majd félévszázados tanulmányírói munkásságának fő érdeklődési tájait, amelyek a nagyszabású portrék és csodálatosan finom-érzékeny műelemzések mögött egy lélek történetéről is számot adnak; egy lélekéről, "amely - mint Gyergyai Albert vallja kötete előszavában - kezdettől fogva egynek érzett életet és irodalmat", és megkövetelte, hogy egy életen át fáradhatatlanul keresse a "szépséget, tökéletességet, élet- és emberismeretet, bölcsességet, derűt, harmóniát". Mindazt, ami az igazi írók és igazi alkotások példája révén egy szebb és teljesebb világra nyit ablakot.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!