TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Tanulmányok, cikkek, vallomások

: Tanulmányok, cikkek, vallomások

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művelődéstörténet Orosz irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Tolsztoj Művei

Terjedelem:

917 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Shakespeare, Maupassant, Csehov és Gogol műveinek elemzése, esztétikai vizsgálódás, a művészet hivatása, a tudomány és a technikai civilizáció paradoxonjai, osztálykiváltságok, állam, erőszak, háború, bíráskodás, kivégzések, földkérdés, éhínség, a parasztok és a munkások nyomora, városi és falusi szociográfia, a biológiai társadalom-szemlélet és a politikai gazdaságtan bírálata, a pravoszlávia és az evangéliumi erkölcs szembeállítása, az erőszakmentes engedetlenség tana, egy racionális-világi valláserkölcs alaptételeinek kimunkálása - Tolsztoj minden fontos gondolata helyet kapott ebben a kötetben. Szépirodalmi műveinek olvasói otthonos közegbe jutnak Tolsztoj gondolati prózájában, csak éppen kiélezettebb alakban találják meg ítéleteit és próféciáit egyaránt Hat-nyolc évtized sem volt elég ahhoz, hogy Tolsztoj független szelleme bezáruljon az eszmetörténet múzeumába. Az eltelt idő segít az olvasónak lehántani Tolsztoj gondolati művéről tárgyi tévedéseit, egyszerűsítő ítéleteit, értetlen illúzióit, nélkülük azonban, annál kihívóbb és gondolkodásra kényszerítőbb ami megmaradt: Tolsztoj, a nagy kérdező. Jellegzetesen múlt századi író volt, mégis kortársunk mindmáig.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!