VALLÁS / Judaika kategória termékei
Fejezetek az újkori zsidó történelemből Magyarországon

: Fejezetek az újkori zsidó történelemből Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Judaika Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Osiris Könyvtár. Történelem

Terjedelem:

244 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633797020

tartalom:

"A magyarországi zsidó emancipáció, történeti távlatból, vagyis ha összegezzük mindazt, ami 1867-tőt napjainkig történt, úgy tűnik fel, kudarc volt. A történeti valóság azonban az, hogy a zsidó kortársak számára az emancipáció az évtizedeken át tartó szívós küzdelemnek a csúcspontját jelentette. A XIX. század második felében a zsidóság többségében joggal volt büszke a teljes polgári jogegyenlőség megvalósulására. Ez a jogegyenlőség megerősítette az egyéni érvényesülést és a közösség tekintélyét. Növelte a zsidóság befolyását, politikai és főként gazdasági tekintetben, mind Magyarországon; mind a nyugat-európai államokban." Nathaniel Katzburg a magyarországi zsidóság jeles történetírója. Neves rabbik, könyvnyomtatók, tudósok családjából származik, ő maga Izraelben a Bar-Ilan Egyetem ny. professzora. Jelen tanulmányában, amely eredetileg héberül jelent meg, a magyarországi zsidó történelem másfél évszázadának főbb folyamatait mutatja be, külön figyelemmel az orthodoxia helyzetére.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!